Ovi neodoljivi keksi od kokosa ne sadrže brašno i savršena su poslastica u svako doba dana
Jednostavan recept za ukusne kekse od kokosa i čokolade bez brašna
Sastojci
Priprema
Upali pećnicu na 160 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi lim na koji ćeš slagati kekse i obloži ga papirom za pečenje.
U posudi pomiješaj kokosovo brašno, šećer i cimet te ostavi sa strane. U drugoj posudi pomiješaj bjelanjke, med, ekstrakt vanilije i malo soli te izmiksaj u čvrsti snijeg.
Uz pomoć špatule prebaci snijeg od bjelanjaka u smjesu s kokosom. Lagano promiješaj kako bi se svi sastojci sjedinili.
Od tijesta rukama oblikuj male kuglice i slaži ih na lim za pečenje. Između svakog ostavi malo mjesta.
Stavi kekse u prethodno zagrijanu pećnicu i peci ih oko 15 minuta, odnosno dok ne poprime blago zlatno-smeđu boju.
Kad se keksi ohlade, na pari otopi tamnu čokoladu. Umači kekse do pola u otopljenu čokoladu te ih ostavi na limu za pečenje dok se čokoladna glazura ne stvrdne.