Jednostavan recept za ukusne kekse od kokosa i čokolade bez brašna

Ovi neodoljivi keksi od kokosa ne sadrže brašno i savršena su poslastica u svako doba dana

Jednostavan recept za ukusne kekse od kokosa i čokolade bez brašna
Foto: Profimedia.hr
Danas ti donosimo jedan super jednostavan recept za keksiće od kokosa koji su savršen izbor kada poželiš nešto slatko. Osim što su vrlo ukusni, ovi keksi ne sadrže gluten, a također i izgledaju jako slatko i fotogenično pa ih možeš ponuditi i gostima. Ono što je najbolje od svega, većinu sastojaka potrebnih za ove kekse zasigurno već i imaš u svojoj kuhinji. Savršena su poslastica i odlično se slažu uz šalicu čaja ili kave, a u dobro zatvorenoj kutiji mogu stajati i do nekoliko dana.

Sastojci

3 šalice kokosovog brašna
1 šalica šećera
0.5 žličice mljevenog cimeta
3 velika bjelanjka
3 žlice meda
2 žličice ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
1 šalica otopljene tamne čokolade

Priprema

01.

Upali pećnicu na 160 stupnjeva i ostavi da se grije. Pripremi lim na koji ćeš slagati kekse i obloži ga papirom za pečenje.

02.

U posudi pomiješaj kokosovo brašno, šećer i cimet te ostavi sa strane. U drugoj posudi pomiješaj bjelanjke, med, ekstrakt vanilije i malo soli te izmiksaj u čvrsti snijeg.

03.

Uz pomoć špatule prebaci snijeg od bjelanjaka u smjesu s kokosom. Lagano promiješaj kako bi se svi sastojci sjedinili.

04.

Od tijesta rukama oblikuj male kuglice i slaži ih na lim za pečenje. Između svakog ostavi malo mjesta.

05.

Stavi kekse u prethodno zagrijanu pećnicu i peci ih oko 15 minuta, odnosno dok ne poprime blago zlatno-smeđu boju.

06.

Kad se keksi ohlade, na pari otopi tamnu čokoladu. Umači kekse do pola u otopljenu čokoladu te ih ostavi na limu za pečenje dok se čokoladna glazura ne stvrdne.

M.G.
9.1.2022.