Biskvit s grožđicama
Sastojci:
125 g maslaca sobne temperature
125 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 jaja
250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
prstohvat soli
4 žlice mlijeka
200 g grožđica
Priprema:
Maslac miješajte sa šećerom dok ne postane pjenast, dodajte vanilin šećer pa jedno po jedno jaje. Prosijte brašno s praškom za pecivo i soli. Dodajte ga u smjesu od jaja pa na kraju ulijte mlijeko i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju dodajte grožđice. Pećnicu ugrijte na 180 °C. Dugački kalup za kolače obložite papirom za pečenje pa ulijte tijesto. Pecite otprilike sat vremena, provjerite čačkalicom. Ako se za nju uhvatilo tijesto, produljite vrijeme pečenja. Kad je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice pa za desetak minuta izvrnite na rešetku, maknite papir, okrenite ga na pravu stranu i pustite da se, prije rezanja, potpuno ohladi.