Namakanje mesa u mlijeku

Namakanje mesa u mlijeku učinit će vaš obrok sočnijim nego što možete zamisliti.

Namakanje mesa u mlijeku

Ako nikada do sada niste čuli za ovaj postupak vjerojatno vam ne zvuči baš primamljivo, no namakanje mesa u mlijeku donosi novu razinu sočnog okusa. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Namakanje mesa u mlijeku i priprema za pečenje: 

Za pečenje vam je potrebna vatrostalna posuda koju ćete premazati uljem. Juneće ili svinjske odreske noć ranije odvojite od kostiju, začinite, polijte mlijekom te ostavite da odleže u hladnjaku preko noći.

Dan nakon dodajte papar u zrnu, nekoliko češnja češnjaka, mrkvu i peršin te začine po izboru. 

Meso pecite u zamašćenom limu oko dva sata uz podlijevanje tekućinom od pečenja.

Namakanje mesa u mlijeku učinit će ga sočnim i mekanim nakon pečenja.