Gastro
Gastro

Namakanje mesa u mlijeku

Namakanje mesa u mlijeku
Namakanje mesa u mlijeku učinit će vaš obrok sočnijim nego što možete zamisliti.

Ako nikada do sada niste čuli za ovaj postupak vjerojatno vam ne zvuči baš primamljivo, no namakanje mesa u mlijeku donosi novu razinu sočnog okusa.  (FOTO: Pixabay)  Namakanje mesa u mlijeku i priprema za pečenje:  Za pečenje vam je potrebna vatrostalna posuda koju ćete premazati uljem. Juneće ili svinjske odreske noć ranije odvojite od kostiju, začinite, polijte mlijekom te ostavite da odleže u hladnjaku preko noći. Dan nakon dodajte papar u zrnu, nekoliko češnja češnjaka, mrkvu i peršin te začine po izboru.  Meso pecite u zamašćenom limu oko dva sata uz podlijevanje tekućinom od pečenja. Namakanje mesa u mlijeku učinit će ga sočnim i mekanim nakon pečenja.