Lubenica je mnogima omiljeno ljetno voće. Lagana, slatka i tako osvježavajuća, ova vodenasta poslastica najslađa je ljetna delikatesa, a od sada ju možeš konzumirati i u obliku slavnog koktela – Mimose.
Napravi je već danas - Mimosa s lubenicom za instant osvježenje
Broj osoba4 osobe
Vrijeme pripreme10 min
Mimose se obično piju u doba bruncha i klasično se rade sa svježe cijeđenim sokom od naranče u koji se ulijeva pjenušac. No, ovog puta ti sugeriramo da naranču zamijeniš lubenicom, za pravi ljetni ugođaj. Treba ti samo lubenica, limeta i pjenušac te malo dobre volje. Isprobaj ovaj recept već ovog vikenda, neovisno o tome piješ li ga sama ili s prijateljicama, vjeruj nam - oduševit ćeš se ovim alkoholnim desertom u čaši!
Sastojci
2 velike šalice lubenice
0.5 šalice soka od limete
1 boca pjenušca
Priprema
01.
Izdubi meso iz lubenice, očisti ga od koštica i smrzni. Trebaš dobiti minimalno dvije veće zdjelice ili šalice pune lubenice.
02.
Prije posluživanja ubaci lubenicu u blender, dodaj sok od limete, izlij u čaše i dovrši s pjenušcem. Neka omjer u čašama bude pola pola – pola smjese od lubenice i limete, a pola pjenušca. Naravno, ako želiš jači koktel, povećaj udio alkohola.
03.
Posluži dobro promiješano, s malo mrvljenog leda i listićima mente.
Savjet
Svakako se pobrini da i lubenica i pjenušac budu jako dobro ohlađeni prije no što kreneš miksati ovaj koktel. On će biti najukusniji upravo ako ga poslužiš odmah nakon što si pomiješala sastojke, pa je bitno da oni budu hladni kako bi pružili osvježenje za vrijeme ljetne žege.