Rashladi se i ti uz domaći sladoled neodoljivog okusa. Potrebna su ti svega dva sastojka, a tvoje nepce iskusit će fantastičan okus najkremastijeg sladoleda
Može li jednostavnije? Ma ne može. Ovo je pravo osvježenje i za one koji ne znaju baš ništa u kuhinji. Ovaj fantastični domaći sladoled napravit ćeš sa samo dva sastojka. Treba ti vrhnje za šlag i dulce de leche - kremasti karamel namaz koji je omiljen u Španjolskoj i Južnoj Americi, a priprema se od mlijeka i šećera. Dulce de leche možeš pronaći u većim i specijaliziranim trgovinama ili ga sama napraviti ako želiš dodatno 'zasukati' rukave. Za ovu slasticu u domaćem izdanju potrebno je zagrijati litru mlijeka do vrenja, dodati mu oko 250 grama šećera, 1 žlicu ekstrakta vanilije, 1 žličicu maslaca i prstohvat soli. Smanji vatru i kuhaj oko 2 sata, a nakon što dobiješ gustu kremu, prebaci je u staklenku i ohladi na sobnoj temperaturi, a kasnije je čuvaj u hladnjaku.
Sastojci
400 g dulce de leche kreme
500 g vrhnja za šlag
Priprema
01.
Vrhnje za šlag staviti u posudu za miksanje. Dodati konzervu dulce de lechea i sve zajedno miksati par minuta na visokoj brzini dok se smjese ne zgusne. Kada primijetiš da je smjesa dovoljno gusta da neće lako spasti sa žlice ako ju zagrabiš, smanji brzinu miksanja na laganu i miksaj još 5 minuta.
02.
Dobivenu smjesu iz posude za miksanje prebaci u drugu posudu za sladoled i prekrij celofanom ili folijom te stavi na hlađenje. Smjesu je potrebno džati u zamrzivaču jednu noć - u prosjeku osam sati prije posluživanja.
Savjet
Dulce de leche se, osim u sladoledu, može korisiti i uz kruh, peciva i palačinke kao namaz