GASTRO VODIČ ZA SAMOBOR

Šetnja, domaći specijaliteti i kremšnite: Samobor ima najbolji recept za uživanje

Samoborske su kremšnite nadaleko poznate, ali ovaj prelijepi gradić može ponuditi još mnogo više svojim gladnim posjetiteljima željnima ukusnih kontinentalnih jela, dobre kapljice i kolača 'po bakinom receptu'

profimedia-0318945889.jpg
Foto: profimedia.hr

Gabreku 1292.

Jedan od najpoznatijih, ali i najstarijih ugostiteljskih objekta svoja je vrata otvorio davne 1929. i otad je omiljen restoran Zagrepčana, ali i domaćih. Krčma Gabreku, smještena podno zidina Starog grada i u blizini potoka Vugrinščak, nudi kontinentalne specijalitete iz Samobora i okolice, među kojima izdvajamo vrhunsku juhu od gljiva, patku s mlincima i palačinke prema bakinom receptu - s nevjerojatnim izborom od čak 50 nadjeva. I vegetarijanci i vegani, kao i oni koji traže jela bez glutena kod Gabreka će doći na svoje - i uživati u na primjer, domaćim njokima s gorgonzolom ili rižotu od gljiva i tikvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/8