Miris palačinki jedan je od najljepših koji se može osjetiti u našim kuhinjama. Uvijek ćemo uživati u ovom slatkom desertu, no i ovdje se možemo igrati i isprobavati nove recepte.
Sastojci
Priprema
Banane nasjeckaj na veće komade i stavi u blender s brašnom, praškom za pecivo i zobenim mlijekom. Miksaj dok smjesa ne postane glatka. Ako nemaš blender možeš banane zgnječiti na tanjuru, a zatim prebaciti u posudu s ostalim sastojcima i mutiti dok smjesa ne postane glatka.
Zagrij žličicu ulja u maloj tavi na srednje jakoj vatri i stavi smjesu za jednu palačinku. Otprilike za jednu palačinku potrebna je oko jedna žlice smjese. Svaka je promjera oko 10 centimetra. Palačinka se peče oko dvije minute sa svake strane ili dok ne dobije boju. Moguće je istovremeno peći nekoliko palačinki.
Palačinke se mogu poslužiti s bananama, borovnicama i jogurtom od kokosa. Najbolje ih je servirati tople.
Savjet
Za malo drugačiji okus može se dodati prstohvat cimeta ili malo ekstrakta vanilije, a ova količina sastojaka dovoljna je za šest palačinki.