Mileram torta odlična je slastica za bilo koje doba godine jer je jednako kremasta koliko i osvježavajuća
Sastojci
Priprema
U posudi pomiješaj brašno, 100 grama šećera, prašak za pecivo, vanilin šećer, 80 grama otopljenog maslaca i jedno jaje. Od sastojaka umijesi tijesto te ga stavi u hladnjak na minimalno pola sata.
Kada se tijesto ohladilo i stisnulo, razvaljaj ga da bude veće od okruglog kalupa u kojem će se peći. Tijesto prenesi u kalup tako da cijeli kalup bude obložen, uključujući i stranice. Tijesto zajedno s kalupom stavi u hladnjak.
U pola litre mlijeka dodaj 200 grama šećera i zakuhaj na laganoj vatri. Kada mlijeko zakuha umiješaj dvije vrećice pudinga od vanilije i kuhaj dok se ne zgusne. U smjesu dodaj mileram i sve dobro promiješaj.
Kalup s tijestom izvadi iz hladnjaka i odmah ga filuj toplom smjesom pudinga i milerama. Na mileram stavi još smrznuto šumsko voće i rasporedi ga ravnomjerno.
Tortu stavi peći na 170 stupnjeva Celzijevih oko 45 do 50 minuta.
Kada je pečena, tortu izvadi iz pećnice i odmah prelij vrućim crvenim preljevom za tortu. Ostavi da se stisne na sobnoj temperaturi i zatim tortu prebaci u hladnjak.
Savjet
Umjesto smrznutog šumskog voća možeš koristiti bilo koje kiselkasto voće. Također je važno da se torta prije posluživanja dobro ohladi kako bi se do kraja stisnula. Po želji iz nju možeš poslužiti malo šlaga, a savršeno će se nadopunjavati s ledenim zelenim čajem.