Začin od bundeve omiljen je jesenski začin koji ide u sve - od kave do torti - a mi smo pronašle još jedan ukusan recept
Muffini sa začinom od bundeve pravi su jesenski desert
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva i namasti kalup za muffine. Maslac i šećer izradi mikserom i postepeno umuti jaja i vaniliju.
Umiješaj brašno i začin od bundeve, zatim dodaj mlijeko, i miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto za biskvit. Žlicom ulijevaj smjesu u kalupe, napunjene do oko dvije trećine. Peci 12-15 minuta, a zatim ih pet minuta ohladi i izvadi iz kalupa.
Dok se hlade, napravi glazuru od krem sira. Mikserom umuti maslac, šećer u prahu i mješavinu začina od bundeve dok smjesa ne postane glatka i blijeda. Dodaj krem sir i miješaj još 3-4 minute dok se ne zgusne.
Glazuru možeš staviti u vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj vrh i zatim s njom dekorirati muffine. Na kraju po želji pospi s još malo začina od bundeve.
Savjet
Kako bi napravila začin od bundeve, dobro pomiješaj 100 grama šećera, jednu žličicu mljevenog cimeta, jednu četvrtinu žličice mljevenog klinčića, dvije žličice mljevenog đumbira i malo muškatnog oraščića.