Moraš saznati ovaj trik za pripremu najukusnije tjestenine

Jednostavno je, a totalno će podići tvoju pripremu tjestenine na višu razinu!

Moraš saznati ovaj trik za pripremu najukusnije tjestenine

Kako je hrana nešto, osim što je ključna za naše preživljavanje, što ima i iscjeljujuća svojstva, povezuje nas (u mnogim zemljama prije će te upitati što si jeo nego li kako si) i raduje - nije čudno da igra toliko važnu ulogu u našem životu. Pa ne čudi i što često raspravljamo o hrani, razmjenjujemo iskustva i recepte s članovima obitelji, prijateljima, poznanicima, pa čak i nepoznatim ljudima na internetu.

Kuhanje je nešto što je prilično subjektivno jer svi mi imamo različite ukuse, no zna se što je dobro kuhanje. Bilo da ti spadaš u kategoriju ljudi koji mogu skuhati gotovo u kategoriji za Michelinove zvjezdice ili pak tvoje kulinarske sposobnosti drugi opisuju s "Bilo je ok", korisnih savjeta i trikova nikada dovoljno.

A ovog puta donosimo ti jedan trik poprilično talentiranog kuhara koji će u poboljšati tvoj način pripreme tjestenine.

Koji je to trik, pitaš? Dovršavanje tjestenine u posudi.

Dovršiti pripremu tjestenine za većinu nas "smrtnika" znači staviti je na tanjur, obilno politi umakom i možda dodati još malo parmezana. I to je u redu, no nije najbolji način kako pripremiti tjesteninu. Evo kako pripremu omiljenih ugljikohidrate podići na višu razinu: Na štednjaku bi trebale biti dvije posude, jedna s tjesteninom i jedna s umakom.

Skuhaj tjesteninu al dente, ocijedi je (zadrži malo vode od kuhanja) i prebaci je u posudu s umakom. Zatim dodajte malo vode od kuhanja tjestenine (doslovno samo slanu škrobnu vodu u kojoj se kuhala tjestenina) i dobro promiješaj te onda posluži na tanjuru.

Zašto ovo čini tako golemu razliku u okusu tjestenine? Miješanje al dente tjestenine u posudi s umakom i s dodatkom vode od kuhanja pomoći će umak "prilijepiti" na tjesteninu, i istovremeno mu dati pravu konzistenciju.

I to je to! Sada tvoj ukusni bolonjez neće više samo skliznuti sa špageta. Obavezno isprobaj ovaj trik!