Omiljenu ljetnu slasticu sada možeš napraviti kod kuće, i to zdravu verziju koju možeš jesti cijelo ljeto bez grižnje savjesti
Sastojci
Priprema
U blenderu izmiksaj mlijeko, slatki liker i breskve. Izlij u zdjelu, a u drugoj zdjeli izmiksaj vrhnje za šlag dok ne postane čvrsto. Miksaj na srednjoj brzini i pazi da ne izmiksaš previše kako krema ne bi dobila teksturu maslaca.
U kremu od mlijeka, likera i breskvi ulij šlag i lagano promiješaj. Cijelu smjesu zatim stavi u posudu za zamrzivač, prekrij folijom ili poklopcem i stavi u zamrzivač da se hladi minimalno 4, a poželjno do 6 sati.
Sladoled posluži sa svježim breskvama ako si radila sladoled od breskvi, ili nekim drugim voćem, ovisno o tome koje si koristila za sladoled.
Savjet
Ovo je recept za sladoled od breskve, no ako nemaš breskve ili preferiraš neko drugo voće - nema problema. Možeš iskoristiti jagode, borovnice, maline, ananas... Opcije su beskrajne.