403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Mini palačinke trenutno su velik hit, a Doris s bloga Foodoris ima super recept

Mini palačinke trenutno su velik hit, a Doris s bloga Foodoris ima super recept
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Društvenim mrežama zavladale su minijaturne palačinke, a uz recept gastro blogerice Doris Valković saznaj kako ih lako pripremiti kod kuće

Nakon tisuću i jedne verzije , na društvenim mrežama pojavio se novi gastro trend, a riječ je preslatkim mini palačinkama, popularnom prozvanim 'cereal' palačinkama koje zamjenjuju, ni manje ni više, nego pahuljice za doručak.  Naime, zdjelice minijaturnih palačinki posljednjih tjedana preplavile su društvene mreže, a sve je počelo videima na TikToku i hashtagu #pancakecereal koji se sada na ovoj popularnoj društvenoj mreži spominje više od 900 milijuna puta.  

@melanie_locke

i’m telling u guys 10/10 recommend!! might even beat normal pancakes ##pancakecereal

? Day in Paris by llusion - ash_the_dragon

Ipak, cijela ova mini gastro priča zapravo je krenula u Hrvatskoj, i to na šarenom i zdravom blogu  Foodoris iza kojeg stoji Doris Valković, velika ljubiteljica kuhanja i hrane. Naime, Doris je prije nekoliko tjedana napravila malene palačinke i stavila ih u zdjelicu, a tjedan ili dva nakon - dogodio se boom sa 'cereal palčinkama'.  "Kao da sam predvidjela popularnost malih palačinki. Možda imam neke super moći. Ove malene, tzv. 'cereal palačinke' su preslatke i mekane. Poput malih oblačića s preljevom od maslaca od kikirikija i čokolade + coulisom od jagode čine super ukusan doručak ili desert", napisala je Doris uz svoj odličan recept koji ti donosimo u nastavku. 

Mini palačinke s preljevom od kikirikija i čokolade

Sastojci za palačinke

3/4 šalice bijelog pirovog brašna

1 žličica praška za pecivo

1/2 šalice rižinog mlijeka

1/4 šalice mineralne vode (ili mlijeka)

Sastojci za preljev:

2 žlice maslaca od kikirikija

1 žlica kakao praha

1 žlica sirupa od datulja (ili nekog drugog tekućeg zaslađivača)

1/2 šalice biljnog mlijeka (po potrebi više)

Priprema: 1. U zdjeli pomiješati suhe sastojke za palačinke, dodati mokre i umutiti u tijesto. Pustiti da odstoji 5-10 minuta, zagrijati tavu i stavljati po žličicu (više/manje ovisno o veličini kakvu želiš dobiti) smjese.  2. Slobodno stavljaš više smjese/palačinki u isto vrijeme. Preporuka je koristiti tavu s neprijanjajućim dnom. Okrenuti palačinke da se ispeku i s druge strane i ponoviti postupak dok ne potrošiš smjesu. 3. Pomiješati u dubljoj zdjelici maslac od kikirikija i mlijeko skroz dok se maslac ne razradi. Dodati preostale sastojke i pomiješati. Ako je previše gusto, dodati još mlijeka.  4. Po želji servirati sa svježim jagodama ili coulisom od jagoda, što svakako preporučujem za osvježavajući okus. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx