Lagana, mekana i sočna, mascarpone torta sa šumskim voćem jedna je od onih jednostavnih, brzih, a nevjerojatno dobrih poslastica za toplije dane
Sastojci
Priprema
Ostavi sir mascarpone na sobnoj temperaturi da omekša 10-15 minuta. Ostavi i jaja da dođu na sobnu temperaturu. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
U malu posudu dodaj brašno, šećer, sol i prašak za pecivo, dobro promiješaj pjenjačom i ostavi sa strane.
Otopi maslac u posudi sigurnoj za mikrovalnu pećnicu 20-30 sekundi.
Premaži tavu od lijevanog željeza ili kalup za torte prethodno rastopljenim maslacem. Neka se preostali dio maslaca ohladi na sobnu temperaturu.
Dodaj sir mascarpone, jaja, maslac i ekstrakt vanilije u posudu i umuti dok ne postane glatko. Suhe sastojke pažljivo dodaj špatulom u mokre sastojke.
U smjesu pažljivo dodaj 2/3 voća, lagano da ga ne izgnječiš. Ulij smjesu u pripremljenu tavu ili kalup, a na sam vrh dodaj i preostale bobice.
Peci 45-50 minuta dok umetnuta čačkalica ne izađe čista. Ostavi da se potpuno ohladi na rešetki prije rezanja i posipanja šećera u prahu ili posluživanja uz kuglicu sladoleda po želji.
Savjet
Ako nemaš svježe bobičasto voće, uvijek možeš koristiti i zamrznuto, samo uzmi u obzir da će pustiti više soka nego svježe voće, pa ih dodaj uz ekstra brašna u smjesu kako bi se bolje upilo.