
Mamurluk, probavne smetnje ili viroza? Ova će vas tradicionalna juha vratiti u život

Ajnpren juha, ampren ili amper juha - sve su to iskrivljeni nazivi za tradicionalno njemačko jelo, Einbrennsuppe. Posebno popularna u sjevernim krajevima Hrvatske, ova jednostavna juha od brašna i masnoće već generacijama slovi za jelo koje okrepljuje i ima ljekovita svojstva.
1 manji luk (ali može i bez njega=
4 žlice brašna
5-6 žlica ulja
žličica mljevene crvene paprike
2 jaja
sol, papar
Priprema:
Na zagrijanom ulju propirjajte na sitno nasjeckani luk, dodajte brašno i crvenu papriku te miješajte dok brašno ne poprimi zlatno-smeđu boju.
Postupno, uz stalno miješanje, dodajte vodu i miješajte sve dok sve grudice ne nestanu, a tada u lonac ubacite i lovorov list.
Začinite po ukusu, poklopite lonac i kada voda zakuha dodajte polako jaja koja ste prethodno razmutili vilicom.
Kuhajte još 5-10 minuta.
Gotovu juhu poslužite uz popržene kockice kruha koji će dodati teksturu jelu.


Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
