Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Bilo sladak ili slan, mak je uvijek ukusan

Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Jednostavan kolač s makom

Sastojci:

Za biskvit:
2 jaja
2 čaše šećera
2 vanilin šećera
2 čaše glatkog ili mješanog brašna
2 čaše mlijeka
1 1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
20 dag mljevenog maka

Za preljev:
pekmez od višanja

Glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice mlijeka
malo maslaca

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pomiješajte u zdjeli jaja, šećer, vanilin šećer, brašno, mlijeko, ulje, prašak za pecivo i mak. Smjesu izlijte u kalup prethodno premazan maslacem pa pobrašnjen (ili na masni papir za pečenje). Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. U međuvremenu pripremite preljev od pekmeza:
rastopite pekmez s malo mlake vode i promiješajte da se lakše razmaže po kolaču. Zatim pripremite čokoladnu glazuru: otopite čokoladu na pari, dodajte mlijeko i maslac i dobro izmiješajte. Malo ohlađeni kolač premažite pekmezom od višanja pa prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se ohladi pa izrežite na kocke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6