Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Bilo sladak ili slan, mak je uvijek ukusan

Mak - začin opojne ljepote i aromatičnog okusa

Kolač s makom i limunom

Sastojci:
2 šalice (od 2 dl) šećera
2 šalice jogurta
šalica griza
šalica ulja
1 i 1/2 šalica brašna
7 – 8 žlica maka
paketić praška za pecivo
žlica ruma

Glazura:
100 g šećera u prahu
sok pola limuna
naribana limunova korica

Priprema:
Izmiksajte jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum. Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pečenje i stavite na 170 °C, oko 25 minuta. Dok se pečeni biskvit hladi, izmiksajte šećer s limunovom koricom i sokom u glatku glazuru. Izrežite kolač na kocke i prelijte glazurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6