Prve ovogodišnje jagode već se mogu pronaći na štandovima tržnica diljem Lijepe Naše, pa je pravo vrijeme da ih iskoristimo u desertima. Ovaj kombinira neodoljive okuse kokosa, piškota, mascarpone sira i jagoda te će oduševiti sve ljubitelje tradicionalnog talijanskog tiramisua.
Mascarpone, jagode i kokos savršena su kombinacija u ovom desertu
![Mascarpone, jagode i kokos savršena su kombinacija u ovom desertu](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b28ad81a-a9ba-11ec-a73c-76af434330fa/v/cbf7fd72-38e2-11eb-b297-0242ac15000f/1000x1000-cbf80ec0-38e2-11eb-aca8-0242ac15000f.webp)
Sastojci
Priprema
Kokos u jednoj tavici bez dodatka masnoće tostirati dok ne dobijemo zlatno-smeđu boju. Jagode oprati, odstraniti zeleni dio i ostaviti da se posuše. 100 grama jagoda sa sokom od naranče i likerom od kokosa pasirati štapnim mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
Unutrašnjost mahune vanilije, mascarpone, šećer i sok od limuna pjenjačom sjediniti u glatku masu. Čokoladu naribati. Slatko vrhnje izmiksati u čvrsti snijeg. Sve zajedno s 30 grama kokosa umiješati u mascarpone kremu. 350 grama jagoda nasjeći na sitne komadiće i umiješati u kremu.
Na dno zdjele poslagati piškote i preliti polovicom pirea od jagoda. Raspodijeliti polovicu kreme. Opet poslagati piškote, preliti ostatkom pirea i premazati ostatkom kreme. Ostaviti, prekriveno, najmanje 3 sata u hladnjaku.
Prije serviranja izreži 50 g jagoda na ploškice i raspodijeli po tiramisuu te pospi s 20 grama kokosovih listića.
Savjet
Iako u ovaj recept ne ide kava, koja je inače sastavni dio svakog tiramisua, ti uvijek možeš svoje piškote njome namočiti te tako dodatno obogatiti okus svog kolača.