Torta od sladoleda i keksa ljetni je desert koji ćeš obožavati. Osim što ti je, uz sladoled i kekse, za njega potreban još samo jedan sastojak, ovaj slasni hladni desert radi se bez upotrebe pećnice. Gotov je za 15 minuta, a sve što u njegovoj pripremi uzima vremena je hlađenje u zamrzivaču.Zvuči savršeno, zar ne?
Ledena torta: Desert bez pečenja koji će te rashladiti u trenu
Sastojci
Priprema
U procesor hrane stavi 10 keksa i obradi ih do finih mrvica. Dodaj maslac i miješaj u procesoru dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Kekse možeš smrviti i valjkom.
Mješavinu keksa i maslaca izlij u posudu za pečenje promjera oko 22 centimetra s dnom koje se može maknuti. Dnom mjerne posude ili čaše čvrsto pritisni koru na dno posude. Na koru posloži osam cijelih keksa.
Na kekse izlij sladoled i gumenom špatulom nježno ga rasporedi po cijeloj površini. Potom po sladoledu rasporedi voće po želji. Tortu ostavi u zamrzivaču najmanje 8 sati, odnosno dok ne postane čvrsta.
Kako bi tortu sigurno izvadila iz lima, po vanjskom rubu lima prođi krpom ili spužvom namočenom toplom vodom. Podigni dno lima zajedno s tortom, stavi je na tanjur za serviranje te nareži na komade.
Savjet
Ledena torta vrlo je prilagodljiva pa za nju možeš koristiti sladoled od čokolade, jagode ili bilo koji drugi tebi najdraži okus. Uz to, poigraj se s teksturama pa ubaci u smjesu komadiće čokolade ili svog omiljenog voća, tako će ovaj desert biti još zanimljiviji.