Ovaj sočan i osvježavajuć kuglof sa svježim jagodama i kremastim grčkim jogurtom uljepšat će ti dan. Provjereno!
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Namasti i pobrašnite kalup za kuglof od oko 25 cm. U veliku zdjelu prosij 280 g brašna, prašak za pecivo i sol. Umiješaj malo limunove korice ako imaš domaći limun. Ostavi sa strane.
U posebnoj posudi mikserom umuti maslac i šećer dok ne postanu svijetla i pahuljasta smjesa, oko 3-5 minuta. Umuti jedno po jedno jaje, a zatim umiješaj 1 žlicu limunovog soka. Naizmjenično umiješaj smjesu brašna i jogurt, miksajući dok se sve ne sjedini.
Pomiješaj narezane jagode s preostalih 20 grama brašna. Nježno ih umiješaj u tijesto.
Ulij tijesto u kalup. Stavi u pećnicu i smanji temperaturu na 165 stupnjeva. Peci oko sat vremena, ili dok čačkalica umetnuta u središte torte ne izađe čista.
Ostavi da se ohladi najmanje 20 minuta u kalupu, a zatim ga izvuci na rešetku i potpuno ohladi. Kad se ohladi, umuti preostale 2 žlice limunovog soka i šećer u prahu. Prelij po vrhu kuglofa.