Pripremi brzi kruh s maslinama i donesi u svoju kuhinju komadić Italije - pronašle smo savršen recept za kruh koji je toliko dobar da ga možeš jesti bez ičega
Sastojci
Priprema
U toplu vodu prstima dodaj razrađeni kvasac te dodaj sol i šećer. Miješaj smjesu dok više ne bude grudica.
Operi grančice ružmarina pod tekućom vodom i pusti da se ocijede. Odvoji iglice i dobro ih usitni. Dodaj ulje i ružmarin u smjesu.
U drugu zdjelu stavi brašno i žlicom oblikuj udubljenje u sredini. U udubljenje dodaj smjesu. Dobro promiješaj ručno ili miješalicom dok smjesa ne bude sasvim glatka.
Ostavi tijesto da stoji 20 minuta. Za to vrijeme pripremi masline i kapare: nasjeckaj ih na što sitnije komadiće. Dodaj komadiće ručno u tijesto nakon što je odležalo.
Tijesto stavi na papir za pečenje i razvuci ga u oba smjera, u oblik kruščića. Zatim ga pokrij krpom i neka ponovno odstoji 20 minuta. Uključi pećnicu da se grije na 210 stupnjeva.
Premaži kruh maslinovim uljem odozgora i sa strana te ga stavi peći na 210 stupnjeva oko 25 do 30 minuta. Prije jela tvoj se kruh treba dobro ohladiti.
Savjet
Za ekstra aromu kruh možeš začiniti timijanom, a ako želiš da tvoj kruščić okusom podsjeća na pizzu, dodaj malo origana.