Kroketi su omiljeni prilog i savršeno odgovaraju uz mnoga jela, posebno od mesa
Sastojci
Priprema
Krumpir kuhaj u lagano posoljenoj vodi oko 15 minuta ili dok ne omekša. Ocijedi i dobro ga zgnječi.
U krumpir dodaj maslac, dva žumanjka i naribani sir. Najbolji sir za ove krokete je tvrdi poput cheddara, ementalera ili grayera, a odaberi onaj koji najviše voliš. Smjesu zatim začini prema želji, a svakako dodaj sol ako je potrebno i papra.
Smjesu pokri i ostavi dok se ne ohladi dovoljno za oblikovanje kroketa. Zatim oblikuj 14 do 16 kroketa.
Brašno, dva umućena jaja i mrvice stavi u tri odvojene plitke zdjele. Svaki kroket prvo uvaljaj u brašno i ukloni višak, zatim stavi u jaja i na kraju u mrvice.
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a krokete stavi u nauljeni lim za pečenje i poprskaj ih s uljem. Peci ih oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.