Kremasti kolač od čokolade i višnje za svaki dan

Ako si u potrazi za jednostavnim, a finim receptom za kolač koji ti može uljepšati bilo koji dan u tjednu - isprobaj ovaj recept za kremaste čoko kocke s pudingom i višnjama. Ove su sočne čokoladne kocke obogaćene kremom od pudinga, daškom ruma i višnjama iz kompota. Posebnost ovog kolača leži u vinskom kamenu, posebnoj vrsti praška za pecivo koji daje rahlost tijestu. Isprobaj napraviti ovaj recept već danas i uvjeri se kako je kombinacija okusa neodoljiva, a priprema vrlo jednostavna.

Kremasti kolač od čokolade i višnje za svaki dan
Foto: www.profimedia.hr

Sastojci

4 komada jaja
120 grama šećera
1 vrećica vanil šećera
120 grama brašna
50 grama otopljenog maslaca
2 žlice kakaa
2 žlice tople vode
1 vrećica vinskog kamena
1 vrećica čokoladnog pudinga
500 ml mlijeka
4 žlice šećera
1 teglica kompota od višanja
200 ml slatkog vrhnja
200 grama čokolade za kuhanje

Priprema

01.

Pećnicu zagrij na 200°C, a pleh, dimencija cca 20 x 35 cm, namaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.

02.

Jaja, šećer i vanili šećer dobro izmiksaj dok ne posvijetle i smjesa ne postane pjenasta. Dodaj brašno i otopljeni maslac, te dobro poveži. Na kraju umiješaj i vinski kamen, te kakao koji si s vodom umutila u pastu.

03.

Izlij smjesu u protvan i peci oko 20 minuta, dok ti čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista.

04.

U međuvremenu višnje ocijedi, a sok sačuvaj. Biskvit prelij sa sokom iz kompota kojem si dodala i malo ruma. Ostavi sa strane da se hladi.

05.

Po uputama na pakiranju pripremi puding. Kratko ga prohladi i rasporedi po biskvitu, zatim po pudingu ravnomjerno rasporedi višnje

06.

Kolač ostavi u frižideru da se hladi, kad se puding krene stiskati pripremi glazuru: slatko vrhnje zagrij do vrenje, makni s vatre i dodaj čokoladu. Dobro promiješaj i mlako rasporedi po višnjama. Prije posluživanja kolač ostavi u frižideru minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.

@hungry_mile
18.2.2021.