Ako si u potrazi za jednostavnim, a finim receptom za kolač koji ti može uljepšati bilo koji dan u tjednu - isprobaj ovaj recept za kremaste čoko kocke s pudingom i višnjama. Ove su sočne čokoladne kocke obogaćene kremom od pudinga, daškom ruma i višnjama iz kompota. Posebnost ovog kolača leži u vinskom kamenu, posebnoj vrsti praška za pecivo koji daje rahlost tijestu. Isprobaj napraviti ovaj recept već danas i uvjeri se kako je kombinacija okusa neodoljiva, a priprema vrlo jednostavna.
Sastojci
Priprema
Pećnicu zagrij na 200°C, a pleh, dimencija cca 20 x 35 cm, namaži maslacem ili obloži papirom za pečenje.
Jaja, šećer i vanili šećer dobro izmiksaj dok ne posvijetle i smjesa ne postane pjenasta. Dodaj brašno i otopljeni maslac, te dobro poveži. Na kraju umiješaj i vinski kamen, te kakao koji si s vodom umutila u pastu.
Izlij smjesu u protvan i peci oko 20 minuta, dok ti čačkalica ubodena u kolač ne izađe čista.
U međuvremenu višnje ocijedi, a sok sačuvaj. Biskvit prelij sa sokom iz kompota kojem si dodala i malo ruma. Ostavi sa strane da se hladi.
Po uputama na pakiranju pripremi puding. Kratko ga prohladi i rasporedi po biskvitu, zatim po pudingu ravnomjerno rasporedi višnje
Kolač ostavi u frižideru da se hladi, kad se puding krene stiskati pripremi glazuru: slatko vrhnje zagrij do vrenje, makni s vatre i dodaj čokoladu. Dobro promiješaj i mlako rasporedi po višnjama. Prije posluživanja kolač ostavi u frižideru minimalno 3 sata, a najbolje preko noći.