Rižoto od komorača i limuna
- 1 velika lukovica komorača
- 1 žlica maslaca
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
- 140 g riže
- 175 ml bijelog vina
- 550 ml povrtnog temeljca
- korica jednog limuna
- 25 g naribanog parmezana
- Nasjeckaj listove zelenog lisnatog komorača i ostavi ih sa strane. Odreži vrh komorača, ukloni vanjske slojeve i oboje nasjeckaj na sitno. Zagrij žlicu maslaca u tavi i kuhaj luk, češnjak i nasjeckani komorač dok ne omekšaju.
- Dodaj rižu i miješaj minutu. Prelij vinom i pirjaj dok ne ispari. Dodaj 500 ml temeljca, žlicu po žlicu, miješajući između svakog dodavanja dok se ne upije.
- U međuvremenu nareži preostali komorač i prži na komadiću maslaca dok ne porumeni. Dodaj preostali temeljac i vino te kuhaj dok ne omekša.
- Kad je riža kuhana, umiješaj naribanu koru limuna, parmezan i malo začina. Skloni s vatre i ostavi 2 minute sa strane, prije posluživanja.