Uvrsti ga u prehranu

Vrijeme je za komorač, riznicu vitamina: Imamo tri recepta

Prepun hranjivih sastojaka i vitamina, komorač je omiljeno jesensko povrće koje je zdravo koliko i ukusno

profimedia-0014114734.jpg
Foto: Profimedia.hr

Rižoto od komorača i limuna

  • 1 velika lukovica komorača
  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan
  • 140 g riže
  • 175 ml bijelog vina
  • 550 ml povrtnog temeljca
  • korica jednog limuna
  • 25 g naribanog parmezana
Image
Foto: Unsplash
  1. Nasjeckaj listove zelenog lisnatog komorača i ostavi ih sa strane. Odreži vrh komorača, ukloni vanjske slojeve i oboje nasjeckaj na sitno. Zagrij žlicu maslaca u tavi i kuhaj luk, češnjak i nasjeckani komorač dok ne omekšaju.
  2. Dodaj rižu i miješaj minutu. Prelij vinom i pirjaj dok ne ispari. Dodaj 500 ml temeljca, žlicu po žlicu, miješajući između svakog dodavanja dok se ne upije.
  3. U međuvremenu nareži preostali komorač i prži na komadiću maslaca dok ne porumeni. Dodaj preostali temeljac i vino te kuhaj dok ne omekša.
  4. Kad je riža kuhana, umiješaj naribanu koru limuna, parmezan i malo začina. Skloni s vatre i ostavi 2 minute sa strane, prije posluživanja.
4/4