Nakon što smo se nauživali u uskrsnim slasticama i kolačima, došlo je vrijeme i za malo eksperimentiranja s desertima. Danas ti predstavljamo recept za iznimno kremastu tortu od vanilije i badema, a koja priziva ljeto.
Kolač od vanilije s bademima: Kremasta gastro senzacija
Sastojci
Priprema
Tijesto razvuci, stavi u pleh za pečenje prekriven masnim papirom i izbodi vilicom. Stavi da se peče oko 20 minuta na 180 stupnjeva ili kako je napisano na uputstvima na pakiranju.
U 200 ml mlijeka razmuti puding od vanilije i dodaj još jednu žličicu arome vanilije.
Preostalo mlijeko sa šećerom stavi da se kuha, a kada zavrije dodaj svemu puding i dobro promiješaj da ne bi nastale grudice. Kuhaj sve dok se krema ne zgusne, pa makni s vatre i pusti da se potpuno ohladi.
Rastopi na vatri margarin i zatim ga dodaj smjesi od pudinga. Sve skupa sjediniti s mikserom.
Šlag umuti te mu dodaj kremfix, pa sve sa žlicom ili pjenjačom pomiješaj s kremom od vanilije – ali pazi da miješaš nježno i lagano. Polovicu nasjeckanih badema dodaj u kremu.
Na koru kolača dodaj kremu i pospi ju ostatkom badema te zatim kolač stavi u frižider na najmanje 12 sati, da se dobro stegne.
Savjet
Ako želiš, na sam svoj vrh torte kada je gotova možeš dodatno staviti i preljev od karamele ili jednostavno kremu posuti mrvljenim bademima. Dodatak hrskavih komadića obogatit će tortu i vizualno i okusno.