Sezona bundeva napokon je pred nama, a ovog puta ti donosimo recept kako da ovu jesensku namirnicu iskoristiš na najslađi mogući način - u formi sočnog biskvitnog kolača.
Sastojci
Priprema
Bundevu narezati na kriške, staviti na papir za pečenje i staviti u pećnicu na 200 stupnjeva na 20-ak minuta, odnosno dok ne postane mekana.
Kada je pečena, bundevu ohladiti, oguliti i napraviti pire (tako pripremljen pire od bundeve u frižideru može stajati 10-ak dana, može se zamrznuti, a može se i odmah koristiti za pripremu kruha, kolača, juha).
U posudu staviti jaja, šećer, pire od bundeve i ulje te promiješati pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.
U drugu posudu staviti brašno, cimet, sol i prašak za pecivo, promiješati.
Sjediniti dvije smjese bez puno miješanja te peći na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
U sjeckalicu staviti muscovado šećer i dvije žličice cimeta i promiksati dok se sve ne pretvori u neku vrstu šećera u prahu. Dobivenu smjesu posipati po vrućem kolaču.
Savjet
Ovaj kolač može stajati i nekoliko dana na otvorenom, ali je bitno da bude poklopljen. Dakle spremi ga u kutiju za kolače i moći ćeš se njime sladiti 3 do 4 dana nakon što si ga ispekla, a on niti malo neće izgubiti na sočnosti.