Kako se čisti srdela?

Mnogi nemaju strpljenja pripremati ribu upravo zbog njezinog čišćenja. S obzirom na to da je srdela nevjerojatno zdrava riba, ne biste je trebali izbjegavati. Upravo zato u nastavku saznajte kako se čisti srdela.

Kako se čisti srdela?

Srdela je iznimno zdrava plava riba koju mnogi zanemaruju jer nemaju strpljenja oko čišćenja. Mi vam u nastavku otkrivamo kako se čisti srdela na veoma jednostavan način. 

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

Najprije odaberite nožić bez zubaca i lagano od repa prema glavi pređite nekoliko puta nježno preko kože srdele dok se ne riješite svih ljuski. 

Nakon toga trebate izvaditi iznutrice. Nije potrebno koristiti nož, već kažiprstom krenite od glave i jednim potezom prsta izvadite sve iznutrice. 

Nakon toga, srdele isperite pod vodom. Za one koji su htjeli naučiti kako se čisti srdela na veoma jednostavan način, sada znate da proces nije nimalo kompliciran. 

Ako vas uz to kako se čisti srdela zanima i kako da je filetirate, nježno primite glavnu kost kod glave i lagano je otrgnite od mesa. Povucite kost sve do repa i tu je otkinite. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.