Iako su sušene, rajčice će i u ovakvom obliku itekako dati jelima dati intenzivan i aromatičan okus. Postupkom dehidracije iz rajčica se eliminira voda, ali se zbog toga omogućuje čuvanje rajčice duže vrijeme bez gubitka okusa, i zbog toga je još intenzivnija.
(FOTO: Pixabay)
A kako koristiti sušene rajčice u kuhinji?
Od njih možete raditi pesto, možete ih dodati salatama ili jednostavno koristiti kao dodatak jelima. Jednom kada ih osušite, najbolje ih je držati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi ili u ulju. Sušene rajčice u ulju odličan su dodatak jelima koji se lako može napraviti kod kuće.
Ako vas zanima kako koristiti sušene rajčice, postoji mnogo recepata koji nisu komplicirani za pravljenje. Primjerice, domaći ravioli s umakom od sušenih rajčica odličan su odabir.
Rajčice možete sušiti na više načina - na suncu, u pećnici ili u dehidratoru hrane. Svaki je od načina dobar te ćete sa svakim od njih dobiti odličan produkt.
Sada uz to kako koristiti sušene rajčice znate i na koje se načine mogu i sušiti.