Gastro
Gastro

Kako koristiti sušene rajčice?

Kako koristiti sušene rajčice?
Iako ih češće koristimo svježe, kao dodatak jelima odlične su i sušene. U nastavku pročitajte kako koristiti sušene rajčice.

Iako su sušene, rajčice će i u ovakvom obliku itekako dati jelima dati intenzivan i aromatičan okus. Postupkom dehidracije iz rajčica se eliminira voda, ali se zbog toga omogućuje čuvanje rajčice duže vrijeme bez gubitka okusa, i zbog toga je još intenzivnija.  (FOTO: Pixabay)  A kako koristiti sušene rajčice u kuhinji?  Od njih možete raditi pesto, možete ih dodati salatama ili jednostavno koristiti kao dodatak jelima. Jednom kada ih osušite, najbolje ih je držati u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi ili u ulju. Sušene rajčice u ulju odličan su dodatak jelima koji se lako može napraviti kod kuće.  Ako vas zanima kako koristiti sušene rajčice, postoji mnogo recepata koji nisu komplicirani za pravljenje. Primjerice, domaći ravioli s umakom od sušenih rajčica odličan su odabir. Rajčice možete sušiti na više načina - na suncu, u pećnici ili u dehidratoru hrane. Svaki je od načina dobar te ćete sa svakim od njih dobiti odličan produkt.  Sada uz to kako koristiti sušene rajčice znate i na koje se načine mogu i sušiti.