Ako tražiš ukusan čokoladni desert koji možeš jesti bez grižnje savjesti, a koji ne zahtijeva dugačku pripremu - onda su ove čoko brownie kocke bez glutena sve što ti treba.
Brownie - ta svima omiljena američka slastica. Da, jedan je to od onih kolača koje uvijek rado pravimo, a nedavno smo otkrile i ovaj odličan recept koji spaja najbolje od zdravih recepata i čokoladne fantazije klasičnog brownie kolača. Naime, ovaj desert ne sadrži gluten ni rafinirane šećere, pa je zdravija verzija klasične recepture. No, vjeruj nam, ovako napravljen brownie nimalo ne zaostaje za okusom i teksturom onog originalnog – još bolje, jednako je ukusan, ali zdraviji, pa ga možeš jesti kad god ti srce zaželi bez straha od debljanja.
Sastojci
140 grama bezglutenskog brašna
20 grama kakaa
200 grama brezinog šećera
80 ml kokosovog ulja
1 mahuna vanilije
200 grama rastopljene tamne čokolade
240 ml sojinog mlijeka
100 grama tamne čokolade narezane na komadiće
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 160°C i obloži četvrtasti pleh (20x20 cm) papirom za pečenje.
02.
U veću posudu dodaj brašno, kakao, brezin šećer i dobro pomiješaj.
03.
Potom dodaj ulje, vaniliju, otopljenu čokoladu i sojino mlijeko, pa promiješaj.
04.
Dodaj čokoladu narezanu na komadiće i još jednom promiješaj.
05.
Prebaci smjesu u pleh za pečenje, poravanaj i zagladi. Stavi kolač u pećnicu i peci ga oko 25-30 minuta.
Savjet
Ako želiš doista oduševiti svoje nepce, brownie posluži uz kuglicu sladoleda od vanilije ili pak žlicu domaćeg šlaga. Vjeruj nam, ovo će ti postati omiljeni desert.