COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Jelenji but s knedlama od žemlji

Divljač je uvijek posebna, a kao prilog teško je zamisliti nešto bolje od knedli!

jelenji but.PNG

SASTOJCI:

Za juhu:

  • 3 šuplje kosti
  • 1,25 kg govedine (meso po želji; ako želite manje masnoće, ne stavljajte šuplje kosti, već odaberite manje masno meso i kosti)
  • 500 g korjenastog povrća (mrkva, peršin, celer)
  • Nekoliko grančica peršinovog lista
  • 1/2 listića lovorovog lista
  • 1 glavica luka
  • 3-8 zrna papra
  • Sol

Za žličnjake:

  • 4 žlice krupice (griz)
  • 1 jaje
  • Sol

PRIPREMA:

  1. U 3-4 litre hladne vode stavite govedinu i kosti, polako zagrijavajte oko 30 minuta. Pjenu odstranjujte kako bi juha ostala bistra. Dodajte očišćeno povrće i kuhajte 2,5-3 sata.
  2. Za žličnjake dobro izmiješajte bjelanjak s malo soli. Dodajte žumanjak, lagano umiješajte pa polako sipajte krupicu. Potrebno je 4-5 žlica krupice, ovisno o veličini jajeta. Neka smjesa odstoji desetak minuta prije nego što je spustite u juhu. Po želji dodajte i nasjeckani peršinov list.
  3. Procijedite juhu, dodajte sol i papar po potrebi, ponovno je prokuhajte. Oblikujte žličnjake pomoću 2 žlice i uranjajte ih u lagano kuhajuću juhu. Kuhajte ih 10-ak minuta. Isključite vatru i pustite ih da odstoje još 10-ak minuta prije nego što poslužite.

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!