Prvi medenjaci u godini su uvijek pravi gušt. Naime, zahvaljujući aromatičnim notama cimeta, klinčića, pimenta, kardamoma i drugih začina, imaju jedinstveni okus koji nas automatski asocira na Božić i blagdane. Ako ti je pak dosta kupovine standardnih medenjaka, isprobaj napraviti ove brownies čokoladne kocke s twistom. Vjeruj nam, oduševit će te spoj medenih aroma, začinskih nota cimeta i jake tamne čokolade.
Jednostavan recept za brownies kocke s okusom medenjaka
Sastojci
Priprema
Rastopi maslac na srednje jakoj vatri u loncu, zatim dodaj čokoladu te je također rastopi. Stalno miješaj da ne nastanu grudice ili zagori. Makni lonac sa štednjaka kad nastane glatka smjesa.
Zatim dodaj mljevene i nasjeckane lješnjake, šećer, začine za medenjake, prašak za pecivo i jaja pa miksaj sve dok ne nastane glatko tijesto.
Tijesto za browniese stavi u posudu, dodaj (ohlađenu!) smjesu od maslaca i čokolade te sve promiješaj.
Sada stavi tijesto u pravokutni kalup pa zagladi. Peci kolač oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
Savjet
U smjesu možeš dodati i druge orašaste plodove po svom ukusu ili na kraju pečenja svoj kolač dodatno zaliti glazurom od čokolade i cimeta, tako ćeš svojim brownies kockama dodati dodatnu jesensku okusnu notu. Uz to, preporučile bismo ti da ove sočne kocke serviraš uz kuglicu sladoleda ili barem žlicu šlaga.