Jednostavnije nego što se čini: Kako zamrznuti kruh da sačuva maksimalnu svježinu

Ispada da je najjednostavnija metoda zamrzavanja kruha ujedno i najbolji način za održavanje okusa i svježine

Jednostavnije nego što se čini: Kako zamrznuti kruh da sačuva maksimalnu svježinu

Svježe pečen kruh odrezan na šnite i premazan maslacem jedno je od najukusnijih životnih užitaka. Ali kruh neće uvijek biti svjež - na sobnoj temperaturi možeš ga držati maksimalno dva dana prije nego postane u potpunosti neukusan, iako će već nakon prvog dana izgubiti svoju svježinu i hrskavost.

Kako vrijeme pandemije korona virusa većina ljudi ne kupuje svježi kruh svaki dan, nije loše naučiti nekoliko trikova kako bi kruh ostao svjež i nakon nekoliko dana. Zamrzavanje kruha je najbolji način da se kruh održi svježim, a kako svi znamo da hranu ne bismo trebali
bacati, ovo će ti omogućiti da ti i tvoja obitelj kruh pojedete do zadnje mrvice.

Image

Kako je kruh od banana postao službeno jelo korona karantene?


Kako zamrznuti kruh, a da očuvaš njegovu savršenu kvalitetu i svježinu saznaj u nastavku.

Najbolji način zamrzavanja kruha je ako ga zamrzneš u šnitama

Zamrzavanje narezanog kruha ne uništava ga - baš naprotiv, to je najbolji način zamrzavanja kruha kako bi dulje trajao i bio ukusniji. Evo koji je najbolji način na to postigneš:


shimmer fallback

(Foto: Pexels)

  1. Kruh nareži na šnite, a ako si ga pekla kod kuće ili kupila u pekarnici, prije nego što ga narežeš provjeri je li se u potpunosti ohladio. Nareži ga na tanje ili deblje šnite, ovisno o tome kako najviše voliš
  2. Šnite kruha stavi u plastične vrećice koje moraš što bolje zatvoriti i istisnuti što više zraka iz njih prije nego kruh staviš u zamrzivač. Ako zamrzavaš više vrsta kruha, na svaku vrećicu napiši koji je kruh unutra.
  3. Zamrzni kruh i nikako nemoj zaboraviti na njega - svoj omiljeni kruh možeš držati u zamrzivaču do osam mjeseci, ali ako ga ispečeš nakon mjesec ili dva, tada će biti najukusniji
  4. Kada se zaželiš svježeg kruha, otvori zamrzivač i izvadi ga. Najbolja stvar je što ne moraš otapati smrznuti kruh - dovoljno je da ga staviš u pećnicu ili u toster.

Možeš zamrznuti i cijeli kruh, evo i kako

Cijeli kruh također možeš staviti u zamrzivač, dvostruko zamotan u plastičnu ambalažu ili plastične vrećice koje možeš više puta iskoristiti. Kako bi ponovo zagrijala cijeli kruh, zamotaj ga u foliju i stavi u pećnicu na 200°C na 15-20 minuta, a zatim ukloni foliju i kruh vrati u pećnicu na nekoliko minuta kako bi kora postala hrskava. 


shimmer fallback

(Foto: Pexels)


Kruh će nakon ovog izgledati kao da si ga tek kupila u pekarnici i nećeš moći vjerovati da to nije svježi kruh!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.