403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

Jednostavnije nego što se čini: Kako zamrznuti kruh da sačuva maksimalnu svježinu

Jednostavnije nego što se čini: Kako zamrznuti kruh da sačuva maksimalnu svježinu
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ispada da je najjednostavnija metoda zamrzavanja kruha ujedno i najbolji način za održavanje okusa i svježine

Svježe pečen kruh odrezan na šnite i premazan maslacem jedno je od najukusnijih životnih užitaka. Ali kruh neće uvijek biti svjež - na sobnoj temperaturi možeš ga držati maksimalno dva dana prije nego postane u potpunosti neukusan, iako će već nakon prvog dana izgubiti svoju svježinu i hrskavost. Kako vrijeme pandemije korona virusa većina ljudi ne kupuje svježi kruh svaki dan, nije loše naučiti nekoliko trikova kako bi kruh ostao svjež i nakon nekoliko dana. Zamrzavanje kruha je najbolji način da se kruh održi svježim, a kako svi znamo da hranu ne bismo trebali bacati, ovo će ti omogućiti da ti i tvoja obitelj kruh pojedete do zadnje mrvice.  

Kako zamrznuti kruh, a da očuvaš njegovu savršenu kvalitetu i svježinu saznaj u nastavku.  

Najbolji način zamrzavanja kruha je ako ga zamrzneš u šnitama

Zamrzavanje narezanog kruha ne uništava ga - baš naprotiv, to je najbolji način zamrzavanja kruha kako bi dulje trajao i bio ukusniji. Evo koji je najbolji način na to postigneš:

(Foto: Pexels)  

Kruh nareži na šnite, a ako si ga pekla kod kuće ili kupila u pekarnici, prije nego što ga narežeš provjeri je li se u potpunosti ohladio. Nareži ga na tanje ili deblje šnite, ovisno o tome kako najviše voliš

Šnite kruha stavi u plastične vrećice koje moraš što bolje zatvoriti i istisnuti što više zraka iz njih prije nego kruh staviš u zamrzivač. Ako zamrzavaš više vrsta kruha, na svaku vrećicu napiši koji je kruh unutra.

Zamrzni kruh i nikako nemoj zaboraviti na njega - svoj omiljeni kruh možeš držati u zamrzivaču do osam mjeseci, ali ako ga ispečeš nakon mjesec ili dva, tada će biti najukusniji

Kada se zaželiš svježeg kruha, otvori zamrzivač i izvadi ga. Najbolja stvar je što ne moraš otapati smrznuti kruh - dovoljno je da ga staviš u pećnicu ili u toster.

Možeš zamrznuti i cijeli kruh, evo i kako

Cijeli kruh također možeš staviti u zamrzivač, dvostruko zamotan u plastičnu ambalažu ili plastične vrećice koje možeš više puta iskoristiti. Kako bi ponovo zagrijala cijeli kruh, zamotaj ga u foliju i stavi u pećnicu na 200°C na 15-20 minuta, a zatim ukloni foliju i kruh vrati u pećnicu na nekoliko minuta kako bi kora postala hrskava. 

(Foto: Pexels)

Kruh će nakon ovog izgledati kao da si ga tek kupila u pekarnici i nećeš moći vjerovati da to nije svježi kruh!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx