Tikvice su mnogima omiljen izbor kada je riječ o pripremi jela, a mi ti donosimo recept za ukusno jelo s tikvicama u glavnoj ulozi - popečke od tikvica s parmezanom
Jednostavna i ukusna večera: Popečci od tikvica s parmezanom
Sastojci
Priprema
Oguli dvije veće tikvice, nareži ih na malo deblje komade i stavi u cjedilo postavljeno iznad velike zdjele. Pospi s pola žličice soli i pusti tikvice da se ocijede 15 minuta.
U međuvremenu, u zdjelu pomiješaj bosiljak, peršin, naribani češanj češnjaka, parmezan, dva jaja i mlijeko i sve zajedno dobro miješaj dok se ne sjedini.
Kad su tikvice spremne, pritisni ih rukama da istisneš dio tekućine. Prebaci tikvice na čistu kuhinjsku krpu, zamotaj ih i istisni što više vode da se što više osuše.
U posudu u kojoj si pomiješala začine i parmezan dodaj tikvice, brašno, krušne mrvice, malo soli i papra i miješaj dok se sve ne sjedini.
Zagrij žlicu ulja u velikoj tavi ili tavi na umjerenoj vatri. U posudu stavi četiri tikvice i lagano ih peci dvije do tri minute, a zatim ih okreni i peci još toliko. Postupak ponovi s preostalim tikvicama, a kada su gotove, stavi ih na papirnati ručnik da upije masnoću.
Kada se malo ohlade i kad nisu prevruće, dodaj im malo naribanog parmezana na vrh i posluži.
Savjet
Tikvice možeš posoliti i ocijediti dan ranije i držati ih u hladnjaku. Kada napraviš popečke, najbolje je pojesti ih svježe pečene, ali ostatke možeš sačuvati u hermetički zatvorenoj posudi do dva dana.