Zima je savršeno vrijeme za juhe, pogotovo ovu laganu juhu od povrća koja je prepuna hranjivih sastojaka, ne sadrži puno kalorija, a ima izvrstan okus.
(FOTO: YouTube/?Honeysuckle)
Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 veliki luk
- 3 režnja češnjaka
- 3 srednje mrkve
- 3 lista celera
- 2 srednja krumpira
- 2 žlice origana
- 5 čaša vode
- Umak od rajčice iz konzerve
- 1 čaša kukuruza
- 1 konzerva graška
- 1 lovorov list
- Četvrtina šalice peršina
- 1 žlica limunova soka
- 1 i pol žlica soli
- Prstohvat crnog papra
Priprema:
1. Isprži u loncu luk i češnjak koji si prethodno narezala na male kockice. Dodaj u njih malu žličicu soli i prži 8 minuta.
2. Dodaj u lonac isjeckanu mrkvu, celer, krumpir i kuhaj 5 minuta, stalno miješajući.
3. Dodaj dvije žlice origana i kuhaj još jednu minutu.
4. Dodaj 5 čaša vode, umak od rajčice, grašak, lovorov list, kukuruz i prstohvat papra.
5. Na srednjoj vatri, juhu kuhaj 35 minuta.
6. Nakon kuhanja, dodaj unutra peršin i limunov sok te miješaj dok se ne uklope u juhu.
7. Izvuci iz juhe lovorov list i baci ga te dodaj žlicu i pol soli i pomiješaj juhu.
8. Ostavi je da se ohladi dvije minute i posluži je u dubokom tanjuru.
Dobar tek!
(FOTO: YouTube/?Honeysuckle)