Ako tražiš super jednostavan recept - predlažemo ovaj sočan kolač od palente i jabuka koji će bez sumnje oduševiti sve za stolom
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i namaži maslacem kalup za torte promjera 28 cm. Pomiješaj palentu, brašno, krušne mrvice i šećer u velikoj posudi.
U posebnoj posudi izmiksaj mlijeko, jaja, med i maslinovo ulje. Mokru smjesu dodaj suhoj, pazeći da sve dobro promiješaš. Dodaj nasjeckane jabuke, cimet i sol te ponovno promiješaj.
Ulij smjesu u kalup za torte i peci oko 50 minuta. Pripazi na kolač tijekom pečenja; možda ćeš ga morati pokriti folijom ako primijetiš da počinje previše smeđiti na rubovima. Prije posluživanja pospi s malo šećera po želji. Iako je odličan i kada se ohladi, toplo ga preporučujemo poslužiti odmah uz kuglicu sladoleda od vanilije jer je savršen kao toplo-hladna kombinacija!
Savjet
Ako želiš dodatno 'začiniti' kolač, zajedno s jabukama možeš dodati i i nasjeckane suhe smokve i/ili sušene grožđice.