Napravljen s bademovim brašnom, jajima i uljem, ovaj kruh sadrži otprilike trećinu ugljikohidrata običnog kruha
Sastojci
Priprema
Zagrij pećnicu na 190°C. Pažljivo odvoji 6 jaja, stavljajući žumanjke u veliku zdjelu, a bjelanjke u zdjelu srednje veličine. Stavi 2 cijela jaja u veliku posudu sa žumanjcima i dodaj ulje. Istuci vilicom dok ne postane glatko.
Smjesi od žumanjaka dodaj bademovo brašno, prašak za pecivo i malo soli. Smjesu miješaj lopaticom dok se dobro ne sjedini i ostavi sa strane. U bjelanjke dodaj vinski prašak za pecivo i dobro izmiksaj.
Gumenom lopaticom prenesi ⅓ tučenog bjelanjka u smjesu od badema i umiješaj kako bi dobila tijesto. Sljedeću ⅓ bjelanjaka dodaj u tijesto i miješaj dok ne postane glatko. Preostali bjelanjak dodaj u tijesto i miješaj dok ne postane glatko.
Dno podmazane posude za kruh obloži papirom za pečenje i unutra stavi tijesto. Peci 40 minuta, dok kruh ne poprimi zlatnu boju. Ostavi štrucu da se ohladi 10 minuta. Lagano ju izvadi iz posude i ostavi da se hladi na sobnoj temperaturi 1 sat prije rezanja.