Tijekom ljetnih mjeseci želimo uživati u osvježavajućim slasticama s okusom tropa, a upravo to nam nudi ovaj desert koji spaja okuse kokosa, ananasa i banane s kremastom struktorom griza. Jednostavan, ali tako ukusan!
Jednostavan kolač od griza i kokosa koji ima okus raffaella
Sastojci
Priprema
U posudi pomiješaj mlijeko, šećer, ekstrakt vanilije. Pusti da sve provrije i drži tako na vatri 1 minutu. Dodaj mlijeku kokosove mrvice i smanji vatru kako bi tekućina lagano vrila.
Na sitno nasjeckaj bademe i stavi ih na stranu. U posudi na umjerenoj vatri rastopi kokosovo ulje. Dodaj pšeničnu krupicu i prži miješajući 10 do 15 minuta, dok ne dobije zlatnosmeđu boju, a ulje se počne odvajati od krupice. Smanji vatru.
U više navrata, pomalo, na krupicu dodaj mlijeko. Nakon svakog dolijevanja poklopi posudu jer će krupica frcati kad dođe u kontakt s mlijekom. Ostavi poklopljeno 1 minutu i zatim dobro sve promiješaj kako ne bi nastale grudice.
Kada si izlila svo mlijeko, smjesi dodaj bademe, narezane ananas i banane te sve dobro promiješaj i ostavi još 1 minutu poklopljeno na vatri. Na kraju još jednom sve promiješaj i izlij u posudu za posluživanje, Poravnaj smjesu i stavi hladiti. Prije posluživanja po vrhu pospi još kokosovih mrvica i bademovih listića.
Savjet
S kombinacijom sastojaka u samom grizu možeš se poigrati. Ako ti je draža kombinacija nekog bobičastog voća i čokolade, iskoristi nju, jedino je bitno da pratiš mjere sastojaka za pripremu griza - ostalo sve može biti promijenjeno kako tebi odgovara!