Proslavi ljeto uz kuglicu ili dvije ovog izuzetno ukusnog i kremastog sladoleda
U ljetnim danima svi volimo osvježavajuće poslastice, a sladoled je mnogima omiljeni ljetni desert. Domaći sladoled bolji je od kupovnog, a vrlo ga je jednostavno napraviti. Danas ti otkrivamo jedan pomalo neobičan recept za osvježavajuću ledenu poslasticu od svježih bresaka i kozjeg sira. Ovaj savršeni ljetni desert oduševiti će te bogatim okusom i kremastom teksturom i idealan je izbor za osvježenje nakon napornog radnog dana.
Sastojci
4 manje breskve
3 žlice smeđeg šećera
1 žlica svježe cijeđenog soka od limuna
1 žličica ekstrakta vanilije
1 prstohvat soli
1.5 šalica slatkog vrhnja
200 grama kozjeg sira
Priprema
01.
Da bi breskvama lakše skinula koru, stavi ih u kipuću vodu na 30 sekundi i zatim ih žlicom prebaci u zdjelu hladne vode. Nakon toga ih oguli.
02.
Očisti breskve od koštica i nasjeckaj ih na komadiće. Trebala bi imati oko 2 šalice sjeckanih bresaka.
03.
U blender ubaci sjeckane breskve, šećer, sok od limuna te ekstrakt vanilije.
04.
Na kraju dodaj u blender i slatko vrhnje te sir. Miksaj dok smjesa ne postane glatka.
05.
Ulij smjesu u zdjelicu i stavi u zamrzivač na nekoliko sati. Prije posluživanja možeš ukrasiti sladoled listićima mente.
Savjet
Želiš li laganiji sladoled, biraj sir s manje masnoće. Umjesto kozjeg sira, možeš koristiti i mascarpone.
Izdavačhttps://www.loveandoliveoil.com/2021/06/fresh-peach-goat-cheese-ice-cream.html
NakladnikLove and Olive Oil