Čokoladna torta uvijek je dobra ideja, posebno ako uz nju idu jagode. Zato nas je ovaj recept oduševio, a vjerujemo da će i tebe
'Jagode i čokolada...': Odličan recept za čokoladnu tortu bez jaja s jagodama
Sastojci
Priprema
Na laganoj vatri otopi maslac pa u zdjelu s otopljenim maslacem stavi šećer i prahu i sve zajedno dobro promiješaj.
U smjesu zatim stavi žlicu ulja, ekstrakt vanilije, kakao u prahu i sve zajedno sjedini i dobro izmiješaj. U smjesu ulij malo mlijeka.
Nakon toga, u posebnu zdjelu stavi brašno u koje ćeš zatim staviti sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to pomiješaj i malo-pomalo dodaj u smjesu s kakaom. Dodaj malo brašna, malo mlijeka i dobro promiješaj.
Posudu za pečenje premaži maslacem i u nju ulij smjesu te peci na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta. Dok se torta peče, napravi preljev od čokolade - tamnu čokoladu i šlag stavi u posudicu i zagrij u mikrovalnoj na 30 sekundi kako bi se čokolada otopila i kako bi dobila preljev.
Tortu izvadi na tanjur, prelij ju tamnom čokoladom, i ukrasi jagodama koje si prerezala na nekoliko dijelova.