Jagodasti cheesecake: Pink kolač koji će biti zvijezda svakog stola

Malo koji kolač uživa toliku popularnost u svijetu kao što je to slučaj s cheesecakeom. Od onog klasičnog u New York stilu, pa sve do onog s dodatkom Nutelle, opcije su brojne, a mi ti danas predstavljamo ultimativno ženstvenu pink varijantu ovog slasnog deserta.

Jagodasti cheesecake: Pink kolač koji će biti zvijezda svakog stola
Foto: @ženahr
Kremasti cheesecake omiljeni je kolač koji se posebno dobro uklapa u lagane proljetne jelovnike. Savršen spoj prozračne kreme od sira i osvježavajućeg voćnog preljeva dobitna je kombinacija koja cheesecake čini jednom od najprofinjenijih poslastica svih vremena. Odličan je za ljetne domjenke, proslave, ali i sitna zadovoljstva koja priređujemo svojim prijateljima uz ugodne popodnevne kave. Pravi ljubitelji slatkiša upoznati su sa svim varijacijama i izdanjima u kojima dolazi cheesecake. Bilo da je riječ o pečenom tijestu, mrvljenim keksima, bijeloj čokoladi, cheesecakeu od mrkve, tamne čokolade ili borovnica, on je nezamjenjiv dio proljetnog menija. Ipak, tradicionalni cheesecake s crvenim bobičastim voćem, tzv. pink cheesecake apsolutni je kralj u ovoj slasnoj obitelji kolača. Donosimo ti jednostavan recept uz koji ga možeš pripremiti već danas.

Sastojci

450 grama jagoda
220 grama mljevenih keksa
150 grama maslaca
2 žlice meda
500 grama krem sira
300 ml slatkog vrhnja
160 grama šećera u prahu
1 sok od limuna
2 vrećice želatine
4 žlice šećera
2 žlice vanilin šećera
100 ml vode

Priprema

01.

Mljevenim keksima dodaj rastopljeni maslac i med. Smjesu ubaci u kalup i jednolično rasporedi. Pomiješaj sir i šećer u prahu, dodaj izmiksano slatko vrhnje, limunov sok i vrećicu želatine.

02.

Kako bi postigla pink efekt jagode izblendaj i dodaj u bijelu kremu kako bi je obojala omiljenom pink bojom i to posve prirodno.

03.

Dobivenu kremu rasporedi na podlogu od keksa. Ostavi u hladnjaku 30 minuta da se krema stisne, ali i kako ne bi došlo do pucanja površine.

04.

Odaberi najdraže svježe voće i jednostavno ga rasporedi po kremi onako kako najviše voliš.

Savjet

Ovaj recept sjajno funkcionira s bilo kojim voćem. Ukoliko su ti od jagoda draže borovnice, maline ili pak mješavina šumskog voća, slobodno ih u receptu zamijeni. Okus će i dalje ostati fantastičan, a pink nijansa kreme postojana.

žena.hr
29.5.2021.