Malo koji kolač uživa toliku popularnost u svijetu kao što je to slučaj s cheesecakeom. Od onog klasičnog u New York stilu, pa sve do onog s dodatkom Nutelle, opcije su brojne, a mi ti danas predstavljamo ultimativno ženstvenu pink varijantu ovog slasnog deserta.
Jagodasti cheesecake: Pink kolač koji će biti zvijezda svakog stola
Sastojci
Priprema
Mljevenim keksima dodaj rastopljeni maslac i med. Smjesu ubaci u kalup i jednolično rasporedi. Pomiješaj sir i šećer u prahu, dodaj izmiksano slatko vrhnje, limunov sok i vrećicu želatine.
Kako bi postigla pink efekt jagode izblendaj i dodaj u bijelu kremu kako bi je obojala omiljenom pink bojom i to posve prirodno.
Dobivenu kremu rasporedi na podlogu od keksa. Ostavi u hladnjaku 30 minuta da se krema stisne, ali i kako ne bi došlo do pucanja površine.
Odaberi najdraže svježe voće i jednostavno ga rasporedi po kremi onako kako najviše voliš.
Savjet
Ovaj recept sjajno funkcionira s bilo kojim voćem. Ukoliko su ti od jagoda draže borovnice, maline ili pak mješavina šumskog voća, slobodno ih u receptu zamijeni. Okus će i dalje ostati fantastičan, a pink nijansa kreme postojana.