Iznenadi prijateljicu gin tonik pralinama

Ove ukusne gin tonik praline napravi za sebe ili ih spremi u lijepu kutiju i pokloni prijateljici

Iznenadi prijateljicu gin tonik pralinama
Foto: www.profimedia.hr
Gin tonik piće je kojemu jednostavno ne možemo odoljeti. Osim što je ukusno i osvježavajuće, sada znamo i da je zdravo. Još kada aromatičnom ginu pridodamo tamnu čokoladu, dobile smo desert koji obiluje antioksidansima i okusom. Ove praline jednostavno je pripremiti, a rezultat je očaravajuć. Kako nam se uskoro bliži i Majčin dan, mogla bi ovaj recept iskoristiti kako bi iznenadila svoju majku ili prijateljicu.

Sastojci

60 ml tonika
140 ml slatkog vrhnja
25 g maslaca
150 g tamne čokolade
30 ml gina
200 g bijele čokolade
1 veliki limun
2 srednje limete

Priprema

01.

Obloži posudu za pečenje papirom za pečenje.

02.

U loncu zagrij tonik dok ne zavrije i kuhaj ga dok se volumenom duplo smanji te ostavi da se ohladi.

03.

U posebnom loncu pažljivo zagrij slatko vrhnje i maslac dok se maslac ne otopi. U posebnu posudu stavi čokoladu i prelij ju smjesom vrhnja i maslaca te miješaj dok se ne otopi. Kada se otopila, umiješaj gin i tonik i sve skupa stavi u hladnjak dok se smjesa ne stisne.

04.

Kada je smjesa dovoljno čvrsta pomoću žlice oblikuj kuglice i stavi ih na papir za pečenje. Kada potrošiš svu smjesu, kulice stavi u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena pažljivo ih zagladi prstima i stavi u zamrzivač na 30 minuta.

05.

U posebnu posudu stavi bijelu čokoladu i otopi ju na pari. Kada je otopljena, u čokoladu dodaj naribanu koricu limuna i pola limete te dobro promiješaj. Svaku kuglicu uvaljaj u bijelu čokoladu, stavi na papir za pečenje i posipaj ribanom koricom limete. Kada su sve kuglice spremne, spremi ih u zamrzivač na 15 minuta te su nakon toga spremne za posluživanje.

Savjet

Praline je nakon pripreme najbolje držati u hladnjaku i pojesti unutar nekoliko dana. Ako ćeš ih darovati nekome, u kutijicu u koju ćeš ih staviti stavi malo papira za pečenje kako ne bi pustile masnoću na običan papir.

A.M.
22.4.2021.