Ove ukusne gin tonik praline napravi za sebe ili ih spremi u lijepu kutiju i pokloni prijateljici
Sastojci
Priprema
Obloži posudu za pečenje papirom za pečenje.
U loncu zagrij tonik dok ne zavrije i kuhaj ga dok se volumenom duplo smanji te ostavi da se ohladi.
U posebnom loncu pažljivo zagrij slatko vrhnje i maslac dok se maslac ne otopi. U posebnu posudu stavi čokoladu i prelij ju smjesom vrhnja i maslaca te miješaj dok se ne otopi. Kada se otopila, umiješaj gin i tonik i sve skupa stavi u hladnjak dok se smjesa ne stisne.
Kada je smjesa dovoljno čvrsta pomoću žlice oblikuj kuglice i stavi ih na papir za pečenje. Kada potrošiš svu smjesu, kulice stavi u hladnjak na sat vremena. Nakon sat vremena pažljivo ih zagladi prstima i stavi u zamrzivač na 30 minuta.
U posebnu posudu stavi bijelu čokoladu i otopi ju na pari. Kada je otopljena, u čokoladu dodaj naribanu koricu limuna i pola limete te dobro promiješaj. Svaku kuglicu uvaljaj u bijelu čokoladu, stavi na papir za pečenje i posipaj ribanom koricom limete. Kada su sve kuglice spremne, spremi ih u zamrzivač na 15 minuta te su nakon toga spremne za posluživanje.
Savjet
Praline je nakon pripreme najbolje držati u hladnjaku i pojesti unutar nekoliko dana. Ako ćeš ih darovati nekome, u kutijicu u koju ćeš ih staviti stavi malo papira za pečenje kako ne bi pustile masnoću na običan papir.