Ivan Pažanin otkrio nam je odličan recept za paštetu od bakalara

Ivana Pažanina, člana žirija popularnog kulinarskog showa, upitali smo za jedan jednostavan, a preukusan recept za Veliki petak, ali i bilo koji drugi riblji dan

Ivan Pažanin otkrio nam je odličan recept za paštetu od bakalara

Blagdani su blizu, a s njima i božićno izdanje RTL-ova kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - ho, ho, ho!' koje gledatelji mogu gledati od 7. prosinca u 20.45 sati na RTL-u! Bakalar kao namirnica posjeduje značajna dijetno-terapijska svojstva, a također je i nutritivno visoko kvalitetna. Bakalar je riba bogata bjelančevinama, mineralima (fosfor, kalcij, jod i željezo), ima jako malo masnoća i nisko je kaloričan.


Image


Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g bakalara
  • 50 g sirnog namaza
  • 40 g maslaca
  • 3 češnja češnjaka
  • slani inćuni (par komada filetiranih)
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • malo kapara
  • sol i papar
  • peršin


Priprema:

Skuhan i očišćen bakalar spojite sa svim sastojcima i razradite štapnim mikserom dok ne dobijete teksturu paštete. Dakle, ovo je vrlo jednostavno. Uz paštetu možete poslužiti zapečene kriške kruha s maslinovim uljem, premazati češnjakom i po želji poslužiti mini rajčice.