Iskoristi uskrsne čokoladne pisanice za najbolju vruću čokoladu

Čokoladne pisanice koje ti ostanu nakon Uskrsa iskoristi na najbolji mogući način - od njih napravi ukusnu uskrsnu vruću čokoladu

Iskoristi uskrsne čokoladne pisanice za najbolju vruću čokoladu
Foto: www.profimedia.hr
Iako nas vruća čokolada ponajprije asocira na hladno vrijeme, zimu i predbožićno razdoblje, ovo piće volimo piti tijekom cijele godine, bez obzira na vrijeme i temperature. Volimo je i na proljeće, kada poprima novo ruho i postaje vruća čokolada napravljena od čokoladnih pisanica koje uvijek imamo kod kuće u vrijeme Uskrsa i koje nikada ne pojedemo do kraja. A kako ih ove godine ne bi bacila, iskoristi ih na najbolji mogući način i od njih napravi uskrsnu vruću čokoladu - a evo i jednostavnog recepta.

Sastojci

200 ml mlijeka
0.5 žlice kakaa u prahu
100 g čokoladnih pisanica
25 g čokoladnih pisanica (za ukras)
2 žlice šlaga
1 žlica mini sljezovih kolačića

Priprema

01.

Ulij kipuću vodu iz malog čajnika u šalicu da je zagrije. Pomiješaj mlijeko i kakao i kuhaj dok ne zavre, a zatim iz šalice izlij vodu i u šalicu stavi komadiće čokoladnih pisanica.

02.

Prelij vrućim mlijekom i miješaj 30 sekundi ili dok se čokolada ne otopi. Na vrh stavi šlaga i ukrasi preostalim pisanicama i sljezovim kolačićima.

N.B.
27.3.2021.