Čokoladne pisanice koje ti ostanu nakon Uskrsa iskoristi na najbolji mogući način - od njih napravi ukusnu uskrsnu vruću čokoladu
Iskoristi uskrsne čokoladne pisanice za najbolju vruću čokoladu
Broj osoba1 osoba
Vrijeme pripreme7 min
Iako nas vruća čokolada ponajprije asocira na hladno vrijeme, zimu i predbožićno razdoblje, ovo piće volimo piti tijekom cijele godine, bez obzira na vrijeme i temperature. Volimo je i na proljeće, kada poprima novo ruho i postaje vruća čokolada napravljena od čokoladnih pisanica koje uvijek imamo kod kuće u vrijeme Uskrsa i koje nikada ne pojedemo do kraja. A kako ih ove godine ne bi bacila, iskoristi ih na najbolji mogući način i od njih napravi uskrsnu vruću čokoladu - a evo i jednostavnog recepta.
Sastojci
200 ml mlijeka
0.5 žlice kakaa u prahu
100 g čokoladnih pisanica
25 g čokoladnih pisanica (za ukras)
2 žlice šlaga
1 žlica mini sljezovih kolačića
Priprema
01.
Ulij kipuću vodu iz malog čajnika u šalicu da je zagrije. Pomiješaj mlijeko i kakao i kuhaj dok ne zavre, a zatim iz šalice izlij vodu i u šalicu stavi komadiće čokoladnih pisanica.
02.
Prelij vrućim mlijekom i miješaj 30 sekundi ili dok se čokolada ne otopi. Na vrh stavi šlaga i ukrasi preostalim pisanicama i sljezovim kolačićima.
Izdavačhttps://www.bbcgoodfood.com/recipes/easter-hot-chocolate
NakladnikBBC