Blagdanski klasik od kojeg će ti zamirisati cijela kuća. Ove cimet rolice vrlo su ukusne i sočne, a lako ih je napraviti
Imamo vrlo jednostavan recept za najsočnije cimet rolice
Sastojci
Priprema
U zdjeli pomiješaj toplo mlijeko, suhi kvasac, jaja, 3 žlice otopljenog maslaca i pola šalice bijelog šećera. Miksaj mikserom dok se sastojci ne sjedine.
Dodaj prstohvat soli i 4 šalice brašna i promiješaj. Ostavi sa strane da odstoji 5 minuta. U smjesu zatim dodaj još pola šalice brašna pa zamijesi tijesto. Mijesi dok ne postane skroz glatko. Tijesto će i dalje biti ljepljivo, ali takvo mora biti.
Zdjelu s tijestom pokrij suhom krpom i ostavi da se diže na toplom mjestu oko pola sata, odnosno dok se ne udvostruči.
Dok se tijesto diže, pripremi si nadjev sa cimetom. U zdjeli srednje veličine pomiješaj pola šalice otopljenog maslaca, smeđi šećer i cimet. Dobro promiješaj i ostavi sa strane.
Uzdignuto tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj površini u pravokutni oblik, dimenzije otprilike 30x40 cm. Uz pomoć spatule premaži tijesto nadjevom od cimeta.
Tijesto zamotaj u roladu pa je izreži na 12 rolica, širine oko 4-5 cm.
Slaži rolice u vatrostalnu tepsiju koju si prethodno premazala maslacem. Između svake ostavi malo mjesta. Prekrij tepsiju suhom krpom i ostavi da se rolice dižu još oko 20 minuta.
Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva C. Nakon što su se rolice digle, prelij ih zagrijanim slatkim vrhnje i ostavi malo sa strane dok se vrhnje ne upije.
Stavi rolice u zagrijanu pećnicu i peci ih oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Posluži dok su tople.