Ljeti obožavamo jesti lagane salate, a ova jednostavna i ukusna salata s rajčicama i krastavcima oduševit će svakoga
Ukusna i lagana ljetna salata s rajčicama i krastavcima savršena za vrućine
Broj osoba8 osoba
Vrijeme pripreme30 min
Ljeto je vrijeme kada ručak želimo napraviti što prije, samo kako bismo što manje vremena proveli u kuhinji. To je također i vrijeme kada najviše volimo jesti lagane salate, bilo voćne ili povrtne, jer su upravo one izvor svih vitamina i tekućine koja nam je prijeko potrebna kada krenu vrućine. A recept za jednu takvu salatu smo pronašle i mi i sigurne smo da će ti se svidjeti - s različitim sjemenkama, malo octa i maslinovog ulja te rajčicama i krastavcima kao glavnim sastojcima, ova salata idealan je za brzinski ljetni ručak.
Sastojci
1 manji crveni luk
2 žličice sjemenki korijandera
2 žličice sjemenki gorušice
1 žličica sjemenki kima
100 ml jabučnog octa
100 ml vode
1 žlica šećera
1 žlica soli
3 velike svježe rajčice
1 veći krastavac
3 žlice maslinovog ulja
Priprema
01.
U staklenu ili keramičku posudu stavi luk, nasjeckan na komadiće. Sjemenke korijandera i gorušice kuhaj u velikoj posudi na umjerenoj vatri, povremeno miješajući, minutu do dvije, dok sjemenke ne počnu pucati. Dodaj sjemenke kima i kuhaj, miješajući oko 10 sekundi.
02.
Dodaj ocat, šećer, žlicu soli i vodu. Pirjajte povremeno miješajući dok se šećer i sol ne otope, minutu do dvije. Smjesu octa zatim prelij preko luka i ostavi da odstoji na sobnoj temperaturi. Pokrij i stavi u hladnjak najmanje sat vremena.
03.
Ocijedi, i ostavi oko 50 ml tekućine sa strane. Za posluživanje na tanjur posloži rajčicu, krastavac i luk. Prelij maslinovim uljem i tekućinom koju si ostavila i posluži.
Izdavačhttps://www.countryliving.com/food-drinks/recipes/a43556/cucumber-tomato-salad-recipe/