Sezona naranči je pred nama, a mi jedva čekamo isprobati ovaj ukusni cheesecake od naranče koji je gotov u manje od pola sata - i to bez pečenja
Rapsodija okusa: Chesecake od naranče koji jedva čekamo isprobati
Sastojci
Priprema
Kekse stavi u plastičnu vrećicu za hranu i zdrobi ih ili ih jednostavno stavi u blender i izmiksaj dok ne dobiješ mrvice. Kekse zatim stavi u zdjelu i umiješaj otopljeni maslac. Smjesu stavi u kalup za torte, ravnomjerno rasporedi i utisni u kalup da napraviš podlogu, a kalup stavi u frižider na otprilike 30 minuta.
U međuvremenu u drugu zdjelu stavi krem sir, naribanu koricu od tri naranče, mascarpone sir, šećer i mlijeko i dobro izmiksaj. Možeš dodati i malo soka od naranče za osvježavajući okus.
U posebnu zdjelu stavi vrhnje za šlag i dobro ga izmiksaj, dok ne dobiješ konzistenciju guste kreme. Šlag zatim dodaj u narančastu smjesu i sve zajedno dobro promiješaj.
Izvadi kalup s podlogom iz hladnjaka i u njega ravnomjerno rasporedi kremu. Ukrasi s nekoliko kriški naranče i stavi u hladnjak da se dobro stegne prije posluživanja (barem na četiri sata, a poželjno i preko noći).