Palačinke su omiljen desert koji nam nikada ne može dosaditi, palačinke s preljevom od bobičastog voća kao stvorene su za ljeto
Sastojci
Priprema
Pomiješaj mlijeko i ocat u vrču i ostavi da odstoji nekoliko sekundi. Zatim u smjesu umuti jaja, vaniliju i otopljeni maslac.
U srednje velikoj zdjeli za miješanje pomiješaj brašno, prašak za pecivo i 30 g šećera u prahu. Zatim dodaj sve mokre sastojke i muti dok se smjesa ne sjedini.
Uzmi tavicu za palačinke i namasti ju te pusti da se zagrije na srednje jakoj vatri. Kad se tava zagrije, počni peći palačinke tako da smjesu zagrabiš grabilicom za juhu, što je dovoljna količina za jednu palačinku. Peci dok palačinke ne poprime zlatnu boju i dok ne potrošiš svu smjesu.
Kako bi napravila voćni preljev, pomiješaj bobičasto voće i preostalih 40 g šećera u prahu u posudi za kuhanje. Kuhaj na laganoj vatri i pusti da zavre, a zatim smanji vatru i ulijevaj gustin pomiješan s malo vode. Neprestano miješaj dok se smjesa ne zgusne.
Kada i preljev bude gotov, serviraj palačinke tako da ih preliješ i ukrasiš s nekoliko komada bobičastog voća.