Napitak s pireom od bundeve klasik je za jesenske dane, a oduševit će sve ljubitelje kave
Vrijeme je za pumpkin spice latte - imamo super recept
Broj osoba1 osoba
Vrijeme pripreme10 min
Bundeve su zaštitni znak jeseni, a osim što su vrlo dekorativne, rado ih koristimo i u pripremi raznih jela i slastica. Zdrave su, ukusne i vrlo hranjive. Najpopularnija jesenska kava s dodatkom pirea od bundeve, poznatija i kao 'pumpkin spice latte', originalno potječe iz SAD-a i popularizirao ju je Starbucks, no danas je poznata u cijelom svijetu. Zapravo je riječ o kavi s okusom bundeve i dodatkom jesenskih začina, poput cimeta i muškatnog oraščića. Iako i kod nas postoje neki kafići koji je poslužuju, ovaj prefini jesenski napitak i sama možeš napraviti, a najbolji recept donosimo ti u nastavku.
Sastojci
1 šalica espresso kave
0.5 šalice vrućeg mlijeka
2 žlice pirea od bundeve
1 žličica javorovog sirupa
1 žličica mješavine začina (cimeta, klinčića i muškatnog oraščića)
2 žlice šlaga
Priprema
01.
Najprije oguli bundevu i nareži je na kockice te je kuhaj dok ne omekša. Nakon toga je izgnječi kako bi dobila pire.
02.
Pire od bundeve pomiješaj sa začinima i vrućim mlijekom.
03.
Skuhaj espresso kavu i zasladi je po želji sirupom od javora. U kavu dodaj smjesu od pirea i mlijeka i promiješaj. Ukrasi šlagom i posipaj cimetom. Uživaj!