Ovo je fantastična kombinacija prosecca, gina, Jägermeistera, soka od jabuke, klementina i đumbira
Gintastično! Recept za najbolji blagdanski punč s ginom
Broj osoba15 osoba
Vrijeme pripreme10 min
Ove blagdane svoje goste možeš iznenaditi neodoljivim pićem koje će ih sigurno oduševiti - božićnim punčem! Ovo piće ima dugu tradiciju, mnogi Europljani uživaju u njemu od 17. stoljeća. Raskošna kombinacija žestokih pića, sokova i začina postali su sinonim za svečana blagdanska druženja. Ove blagdane možeš isprobati kombinaciju s ginom i biljnim likerom, ali i mnogim začinima koji zajedno stvaraju fantastičnu kombinaciju okusa.
Sastojci
1 grozd crvenog grožđa
750 ml prosecca
1 litra soka od jabuke
250 ml gin sloe
50 ml biljnog likera (Jägermeister ili neki sličan)
1 žličica đumbira, sitno narezan
3 grančice svježeg ružmarina
1 narezana klementina
Priprema
01.
Grožđe treba biti hladno, pa ga je potrebno dan prije pripreme punča staviti u zamrzivač od 8 do 12 sati ili dok se ne zamrze.
02.
Prosecco i sok od jabuke ohladiti u hladnjaku.
03.
Za pripremu punča dovoljno je samo desetak minuta pa pripremu treba započeti malo prije posluživanja.
04.
Smrznuto grožđe i šaku leda stavi u veliku zdjelu za punč (veličina 2-3 litre) i onda dodaj sve sastojke.
05.
Lagano pomiješaj da se sve sjedini, a zatim posluži.
Izdavačhttps://www.bbcgoodfood.com/recipes/christmas-punch