Gintastično! Recept za najbolji blagdanski punč s ginom

Ovo je fantastična kombinacija prosecca, gina, Jägermeistera, soka od jabuke, klementina i đumbira

Gintastično! Recept za najbolji blagdanski punč s ginom
Foto: Profimedia.hr
Ove blagdane svoje goste možeš iznenaditi neodoljivim pićem koje će ih sigurno oduševiti - božićnim punčem! Ovo piće ima dugu tradiciju, mnogi Europljani uživaju u njemu od 17. stoljeća. Raskošna kombinacija žestokih pića, sokova i začina postali su sinonim za svečana blagdanska druženja. Ove blagdane možeš isprobati kombinaciju s ginom i biljnim likerom, ali i mnogim začinima koji zajedno stvaraju fantastičnu kombinaciju okusa.

Sastojci

1 grozd crvenog grožđa
750 ml prosecca
1 litra soka od jabuke
250 ml gin sloe
50 ml biljnog likera (Jägermeister ili neki sličan)
1 žličica đumbira, sitno narezan
3 grančice svježeg ružmarina
1 narezana klementina

Priprema

01.

Grožđe treba biti hladno, pa ga je potrebno dan prije pripreme punča staviti u zamrzivač od 8 do 12 sati ili dok se ne zamrze.

02.

Prosecco i sok od jabuke ohladiti u hladnjaku.

03.

Za pripremu punča dovoljno je samo desetak minuta pa pripremu treba započeti malo prije posluživanja.

04.

Smrznuto grožđe i šaku leda stavi u veliku zdjelu za punč (veličina 2-3 litre) i onda dodaj sve sastojke.

05.

Lagano pomiješaj da se sve sjedini, a zatim posluži.

S.S.
5.12.2021.