Voliš li okus cimeta, ova pita sa toplim sirupom savršen je izbor u nadolazećim blagdanskim danima
Božanstveni cimet jedan je od omiljenih začina u zimskim danima te obogaćuje okus svakog jela, a osobito ga volimo koristiti u desertima. Voliš li peći kolače u ovom blagdanskom razdoblju, ova pita od cimeta savršen je izbor i oduševit će svakog sladokusca. Odlično se slaže sa šalicom toplog kakaa ili čaja, a možeš je poslužiti uz šlag ili kuglicu sladoleda od vanilije.
Sastojci
2 šalice višenamjenskog brašna
1 žlica praška za pecivo
2 žličice mljevenog cimeta
1 prstohvat soli
3 žlice biljne masti
1.5 šalica bijelog šećera
1 vrećica vanilin šećera
3 velika jaja
0.5 šalice mlijeka
6 žlica maslaca
4 žlice vode
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema
01.
Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva. U posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, 1 žličicu cimeta i sol. Ostavi sa strane.
02.
U drugoj posudi izmiksaj biljnu mast s 1 šalicom šećera i vanilin šećerom. Dodaj jaja pa još kratko miksaj. Na kraju ulij i mlijeko te pomiješaj sa suhom smjesom od brašna.
03.
Prebaci smjesu u okrugli kalup za pečenje i peci pitu oko 40 minuta. Nakon što je pečena, ostavi da se ohladi 10 minuta, a zatim je izvadi iz kalupa. Napravi rupe na površini torte uz pomoć vilice. Prelij toplim sirupom od cimeta.
04.
Za pripremu sirupa od cimeta u loncu pomiješaj 0,5 šalice šećera, maslac, vodu, ekstrakt vanilije te 1 žličicu cimeta. Zagrijavaj uz stalno miješanje dok se svi sastojci ne sjedine.
Izdavačhttps://www.allrecipes.com/recipe/7540/buttery-cinnamon-cake/