Probala si je vjerojatno u desetke različitih verzija, a sada ti ovu kraljicu torti predstavljamo u potpuno novom, alkoholnom ruhu!
Sastojci
Priprema
Maslac stavi na laganu vatru da se otopi i za to vrijeme samelji kekse. To možeš učiniti mašinom za orahe, blenderom ili ih možeš staviti u vrećicu za zamrzavanje i valjati valjkom dok ne postanu skroz kašasti.
Otopljeni maslac dodaj mljevenim keksima, sjedini ta dva sastojka i istresi u kalup za pečenje promjera 26 centimetra u koji si prethodno stavila papir za pečenje.
Za kremu pomiješaj sir, prosecco, naribanu koricu limete ili limuna (pazi da dobro opereš ukoliko nisu domaći) i miješaj dok smjesa ne postane glatka. Sirup od bazge zagrij na laganoj vatri i za to vrijeme na moči listiće želatine u hladnoj vodi. Kada nabubri, dodaj ju toplom sirupu od bazge i sve skupa miješaj dok se želatina potpuno ne otopi.
U posudu sa sirupom i želatinom dodaj dvije žličice smjese od sira i promješaj sve zajedno. Nakon toga tu smjesu dodaj u smjesu sira. Ovaj proces spriječit će nastajanje grudica.
Izmiksaj vrhnje za šlag i za to vrijeme polako dodaj 125 grama šećera. Nakon što dobiješ čvrstu smjesu možeš ju povezati s glavnom smjesom od sira. Kada se sve sjedinilo, smjesu od sira položi na kekse i stavi sve na hlađenje na četiri sata.
Tortu ukrasi zelenim šečerom koji ćeš dobiti tako da sitno narezane listiće mente pomiješaš s dvije žlice šećera. U z to, nareži limun ili limetu na tanke krišk ei položi ih na svaku krišku torte. Uživaj!