Hugo cheesecake - osvježavajući desert inspiriran omiljenim koktelom

Probala si je vjerojatno u desetke različitih verzija, a sada ti ovu kraljicu torti predstavljamo u potpuno novom, alkoholnom ruhu!

Hugo cheesecake - osvježavajući desert inspiriran omiljenim koktelom
Foto: Profimedia.hr
Torte od sira omiljena su slastica svake sezone, dolaze u raznim varijantama i zbog toga ih vole baš svi. Ovom jednostavnom desertu možeš dodati voće koje obožavaš, omiljenu čokoladu ili kekse, pa čak i koktel. Budući da je Hugo jedan od omiljenih ljetnih koktela, sada je savršeno vrijeme da u ovom osvježavajućem piću uživaš i u obliku torte! Hugo cheesecake gotov je za čas, lagan je i ima nevjerojatno osvježavajući okus, kao stvoren za ljeto. Već danas počasti društvo s ovom tortom koja se napravi za svega pola sata, a još brže nestane!

Sastojci

175 g petit beurre keksi
125 g maslaca
700 g svježeg sira
9 listića želatine
2 žličice naribane korice limuna
125 ml prosecca
75 ml sirupa od bazge
350 g vrhnja za šlag
120 g bijelog šećera
2 listića svježe mente
1 komad limuna/limete

Priprema

01.

Maslac stavi na laganu vatru da se otopi i za to vrijeme samelji kekse. To možeš učiniti mašinom za orahe, blenderom ili ih možeš staviti u vrećicu za zamrzavanje i valjati valjkom dok ne postanu skroz kašasti.

02.

Otopljeni maslac dodaj mljevenim keksima, sjedini ta dva sastojka i istresi u kalup za pečenje promjera 26 centimetra u koji si prethodno stavila papir za pečenje.

03.

Za kremu pomiješaj sir, prosecco, naribanu koricu limete ili limuna (pazi da dobro opereš ukoliko nisu domaći) i miješaj dok smjesa ne postane glatka. Sirup od bazge zagrij na laganoj vatri i za to vrijeme na moči listiće želatine u hladnoj vodi. Kada nabubri, dodaj ju toplom sirupu od bazge i sve skupa miješaj dok se želatina potpuno ne otopi.

04.

U posudu sa sirupom i želatinom dodaj dvije žličice smjese od sira i promješaj sve zajedno. Nakon toga tu smjesu dodaj u smjesu sira. Ovaj proces spriječit će nastajanje grudica.

05.

Izmiksaj vrhnje za šlag i za to vrijeme polako dodaj 125 grama šećera. Nakon što dobiješ čvrstu smjesu možeš ju povezati s glavnom smjesom od sira. Kada se sve sjedinilo, smjesu od sira položi na kekse i stavi sve na hlađenje na četiri sata.

06.

Tortu ukrasi zelenim šečerom koji ćeš dobiti tako da sitno narezane listiće mente pomiješaš s dvije žlice šećera. U z to, nareži limun ili limetu na tanke krišk ei položi ih na svaku krišku torte. Uživaj!

Žena.hr
17.2.2023.